Огляд набору для їжі Stanley Adventure Camp Cook Set
24.04.2017

Багато хто знає про термоси марки Stanley, але далеко не всі обізнані, що в модельному ряді компанії, також є туристичний посуд. Це добре продумані набори для туристів і вони дійсно заслуговують уваги. Сьогодні мова піде про набір для приготування їжі Stanley Adventure Camp Cook Set. Дякуємо одному з наших тестерів Сергію Борисовичу (serj_32), який люб'язно поділився з нами настільки докладним фото-оглядом.

"Отож, даний набір для приготування їжі хоч і здається трохи дорожче, ніж схожі на нього чашки з нержавійки від інших виробників, але тут все не так просто. Сам набір складається з 4 предметів:

  • гуртка (каструлька) 0,71 л;
  • кришка;
  • дві пластикових чашки.

ОГЛЯД НАБОРУ ДЛЯ ЇЖІ STANLEY ADVENTURE CAMP COOK SET

Виходить повноцінний набір на 1-2 людини, а не чашка без кришки як пропонують інші марки. Тепер про все по порядку.

Кружка виконана повністю з нержавіючої сталі. Нержавіюча сталь має перевагу перед алюмінієм – вона не вступає в реакцію з їжею. Мінус нержавійки – вона має доволі велику вагу, особливо в порівнянні з алюмінієм чи титаном. Проте вона допомагає отримати посуд більшої жорсткості та надає можливість використовувати такий посуд на відкритому вогні – без побоювань, що вона прогорить, якщо раптом вода з неї википить.

ОГЛЯД НАБОРУ ДЛЯ ЇЖІ STANLEY ADVENTURE CAMP COOK SET

Кружка не цілісно відтягнута, а зварна – зсередини видно сліди зварювання деталей, проте зовні все відполіровано і шва зовсім не видно. На гуртці виштампувані логотип Stanley та мірні мітки – їх видно як зсередини, так і зовні корпусу.

STANLEY ADVENTURE CAMP COOK SET

У чашки є складна ручка, що зігнута з нержавіючого дроту. Ручка фіксується в двох положеннях – відкритому і закритому. В кожному випадку є блокування, щоб її випадково не скласти – «розпірка», яку зрушують до основи ручки. Кріплення ручки облаштоване на двох заклепках. Також вона досить довга – і якщо ви використовуєте кухоль на газовій горілці і є необхідність швидко зняти його з вогню, то ви не обпалите про ручку – вона нагрівається тільки на четвертину чи третину довжини (ближче до кріплення), а далі вона залишається холодною.

Іноді люди бояться заклепок і воліють точкове зварювання, обґрунтовуючи свій страх тим, що заклепки можуть випасти або розхитатися і тоді через отвори заклепок буде витікати вода. Навіть якщо тут таке коли-небудь станеться, то обраний посуд залишиться цілком робочим – отвори заклепок розташовані у верхній частині гуртки (адже зрідка виникає необхідність лити воду «по самісінькі вінця»).

посуд Stanley

Кришка – також з нержавіючої сталі. У неї є отвори для виходу пари (кришка не буде стрибати на чашці, коли вода в ній кипить). Розміщення отворів дозволяє використовувати її, як друшлаг. Зверху на гуртці є пластиковий прапорець-ручка, який можна зафіксувати вертикально – це особливо зручно, коли є необхідність заглядати в кухоль при готуванні.

Пластик не найкраще рішення, якщо ви зібралися використовувати набір на багатті. Але і тут є дуже дешеве рішення – спилюєте пластиковий язичок, а у вільну петлю ставите заводне кільце (як те, на якому носять ключі). Перед використанням кільце одним краєм чіпляється за петлю і буде залишатися у вертикальному положенні та дійсно холодним, поки ви готуєте.

продукція Stanley

Гуртки з комплекту виконані з пластику – він має товсті стінки і вони тим самим нагадують пластикові термокружки. Обсяг кухлів близько 300мл. На дні є маркування, внутрішня поверхня глянцева, що полегшує їх миття. Заявлено, що пластик не містить шкідливих домішок (BPA – free).

Stanley туристичний посуд

Транспортування і зберігання

Весь набір збирається сам в себе, що доволі зручно. Кришка закриває весь набір і фіксується складеною ручкою. У верхній чашці ще залишається місце для ложки, що розкладається, компактного пальника та навіть запасу чаю і цукру. Або ж, якщо ви використовуєте одну кружку, то замість другої можна вкласти 100 грамовий газовий балон. Оскільки гуртка одностінна, її можна мити навіть в посудомийній машині.

Казанок:

  • У складеному вигляді висота казанка з ручкою 15см
  • Відкритий без кришки 14,3 см
  • Діаметр шийки гуртки 9,4 см, так само як і кришки (внутрішньої частини).
  • Довжина ручки 10,5 см, діаметр дроту ручки 3,5 мм.
  • Зовнішній діаметр середньої частини близько 9,2 см
  • Діаметр основа 8,5 см
  • Вага кришки 29,9 грам
  • Вага гуртки 190,8 грам

Гуртка:

  • Висота 8,9 см
  • Основа 6,8 см
  • Зовнішній діаметр зверху 8,8 см
  • Діаметр в середній частині 7,4 см
  • Товщина стінок 5-6мм.
  • Вага чашки 82 грама (чашок 2 штуки)

Загальна вага комплекту – 384,7 грами.

туристичний посуд Stanley

Універсальність

Напевно багато хто помітив незвичайну форму гуртки – вона вузька внизу і розширюється у верхній частині. З одного боку, ця форма придатна для максимального ефективного нагріву – щоб тепло від пальника розходилося по стінках, розігріваючи обсяг по всій висоті. Але зараз форма цікава тим, що вона дозволяє поставити кружку в кухоль Tatonka 500/600 мл (як матрьошку). У такому разі отримуємо набір з 2х кухлів-казанків. До речі, кришка від Stanley ідеально підходить на згадані гуртки Tatonka.

Ще один момент – є в мене не дуже стара (по суті нова) гуртка TRAMP на 450мл. Але через неякісну точкову зварку її складані ручки відвалилися. Так ось, ця кружка встановлюється всередину гуртки Stanley. Причому ставиться ніби так і було задумано, а всередину цієї гуртки ставиться рідна пластикова гуртка. Така комплектація дозволяє збільшити об'єм вільного простору зверху.

В роботі

Набір для приготування їжі Stanley орієнтований на 1-2 людини. Концепція, що закладена в нього допомагає зменшити обсяг необхідних речей, а деяке збільшення ваги за рахунок використання нержавіючої сталі дозволило зробити набір більш універсальним – використовувати його можна як на газових похідних пальниках, так і на відкритому вогні, на багатті.

Причому, якщо використовувати набір на вогнищі, то його дуже просто закріпити, щоб не ставити на вугілля – вбиваємо рогульки або затискаємо камінням палицю, на кінці якої знаходиться казанок Stanley. При цьому палиця протягнута в рукоять, а її кінець розщеплений і в нього пройде фіксатор ручки.

туристичний посуд

На багатті набір поки не був використаний, але за відгуками в інтернеті все відмінно і проблем не повинно виникнути (хіба що пластиковий язичок на кришці треба замінити або використовувати на відкритому вогні без кришки). І не варто забувати, що при використанні на багатті гуртка закоптиться, а чохла для транспортування в комплекті немає.

Плюси:

  • повноцінний набір на 1-2 людини (навіть 2 чашки в комплекті)
  • наявність кришки
  • можливість зберігання всередині балона, газового пальника, ложки
  • складна ручка з фіксацією
  • можливість використовувати разом з гуртками інших марок

Мінуси:

  • через форму слід бути особливо акуратним, щоб не перевернути набір на пальнику (сильно залежить від моделі пальника)
  • немає чохла для транспортування в комплекті
  • ціна (компенсується комлектацією і увагою виробника до кожної деталі)