Чашка тепла: 5 рецептів смачних зігріваючих напоїв
09.11.2018

З настанням холодів всім нам хочеться тепла. Але осінньо-зимовий сезон – не привід постійно сидіти вдома, ховаючись під м'яким пледом. Насолоджуйтеся золотим листям, першим снігом, затишними зустрічами з друзями і прогулянками з коханими. А допоможуть зігрітися не тільки теплі светри і шарфи, але і зігріваючі напої. Ми підготували для вас прості рецепти найкращих гарячих напоїв, щоб у будь-яку погоду вам було тепло і комфортно.

Рецепт 1: Пряний чай масала

Чорний чай з молоком і спеціями винайшли в Індії, але його також люблять в Тибеті, Пакистані та Непалі. Цей освіжаючий, ароматний і по-східному чарівний напій не лише подарує тепло, але і наситить організм, підніме настрій та помітно зміцнить імунітет.

Інгредієнти (на 4 чашки):

  • молоко (для веганів можна замінити горіховим або соєвим) – 400 мл;
  • вода – 100 мл;
  • чорний чай – 2 ст. л.;
  • цукор (білий, тростинний, пальмовий) або мед – 2 ст. л.;
  • спеції на вибір (кориця, кардамон, аніс, імбир, гвоздика, чорний перець горошком).

Приготування:

  1. Спеції розітріть в ступці або подрібніть в кавомолці, свіжий імбир натріть на тертці.
  2. У каструльку з гарячою киплячою водою насипте чорний чай, цукор (мед), спеції та кип'ятіть близько 30 секунд.
  3. Влийте молоко кімнатної температури.
  4. Доведіть чай масала до кипіння і процідіть.

Тепер можна налити цілющий індійський напій у свій улюблений термос від Stanley і вирушати на природу, милуватися осінніми пейзажами.

термос Stanley

Рецепт 2: Теплий яблучний напій

Урожай яблук цього року вдався. Виявляється, з цих соковитих і корисних фруктів можна приготувати смачний теплий напій – безалкогольний яблучний сидр для великої компанії.

Інгредієнти:

  • свіжовичавлений яблучний сік – 2 л (можна з пакета);
  • фрукти (груша, лимон, апельсин);
  • кориця – 1 паличка;
  • свіжий імбир;
  • гвоздика.

Приготування:

  1. Доведіть яблучний сік до кипіння на середньому вогні.
  2. Нарізані тонкими часточками грушу, апельсин і лимон відправте до соку.
  3. Додайте спеції та натертий на тертці імбир.
  4. Готуйте сидр протягом 5 хвилин, потім зніміть з плити, накрийте кришкою і дайте настоятися близько години.

Готовий яблучний напій розлийте по термокружкам або наповніть ним термос і вирушайте на пікнік, ловити останні промені теплого сонця.

Рецепт 3: Вітамінний журавлинний пунш

Восени і взимку наш організм потребує ще більше вітамінів. Заповнити їх дефіцит (особливо вітаміну С) допоможуть інгредієнти, що входять до складу цього цілющого пуншу – журавлина, апельсини, лимони, яблука та лайм.

Інгредієнти (на 4 порції):

  • журавлина – 100 г;
  • апельсин – 1 шт;
  • лимон – 1 шт;
  • журавлинний сік – 100 мл;
  • яблучний сік – 0,5 л;
  • апельсиновий сік – 0,5 л;
  • лайм – 1 шт.

Приготування:

  1. Видавіть з допомогою насадки для віджимання сік цитрусових з 1 лайма (таку насадку можна взяти в нашому наборі з шейкером).
  2. Змішайте в каструлі 4 види соків: лаймовий, журавлинний, яблучний і апельсиновий. Підігрійте на плиті, але не кип'ятіть.
  3. Апельсин і лимон наріжте тонкими скибочками.
  4. На дно термочашки покладіть ягоди журавлини, скибочки цитрусових і залийте пуншем.

шейкер Stanley

Рецепт 4: Міцний і ароматний грог

Традиційний напій британських моряків спочатку не припав їм до смаку, тому що готувався з рому, сильно розведеного підсолодженою водою. Але ось його сучасний варіант набагато смачніше й пахучіше, має пряний присмак та радує глибоким зігріваючим ефектом, адже зазвичай подається гарячим.

Інгредієнти (на велику компанію):

  • вода – 600 мл;
  • ром (темний або білий) – 300 мл;
  • чорний чай – 2 ст. л.;
  • цукор – 4 ч. л.;
  • лимон – 1-2 шт.
  • спеції на вибір (гвоздика, кориця, мускатний горіх, аніс, перець запашний).

Приготування:

  1. У закипілу воду всипте чорний чай та спеції за смаком, дайте суміші покипіти 5 хвилин.
  2. Влийте ром і знову підігрійте, не доводячи до кипіння.
  3. Видавіть за допомогою преса для цитрусових сік 1-2 лимонів або наріжте їх скибочками.
  4. Додайте в грог цукор і лимони, перемішайте і дайте настоятися під кришкою.

Через 10 хвилин ваш зігріваючий коктейль для великої компанії повністю готовий вирушати з вами на природу в якісному термосі від Stanley.

Рецепт 5: Різдвяний егг-ніг

Цей яєчний коктейль (саме так перекладається egg-nog) можна назвати шотландським гоголь-моґелем. Поживний, пряний, солодкий та гарячий напій готують взимку, на різдвяні та новорічні свята, жителі північних країн. Завдяки своїм властивостям він дарує енергію і відмінно зігріває. Безалкогольний варіант, без сумніву, оцінять діти, а алкогольний смакуватиме дорослій компанії.

Інгредієнти (на 4 чашки):

  • вершки жирністю 10-20% – 2 склянки;
  • молоко – 2 склянки;
  • ром – 200 мл (в безалкогольному варіанті відсутній);
  • цукор (160 г) або півсклянки згущеного молока;
  • курячі яйця (4 шт) або перепелині (20 шт.);
  • спеції (ваніль, кориця, гвоздика, мускатний горіх).

Приготування:

  1. Ретельно збийте яйця з цукром у блендері або віночком.
  2. Молоко закип'ятіть в каструлі, додавши в нього спеції за смаком: 2-4 гвоздички, 1 стручок ванілі (або ванілін), по 0,5-1 ч. л. меленої кориці (або 1 паличку) і мускатного горіха.
  3. В молоко зі спеціями потроху влийте збиту яєчно-цукрову суміш, помішуючи і не доводячи до кипіння, щоб яйця не згорнулися.
  4. Додайте вершки і, коли егг-ніг почне закипати, зніміть з вогню.
  5. Зніміть каструлю з плити і за бажанням налийте ром.

Тепер можете наповнювати коктейлем улюблені термочашки і вирушати на прогулянку – егг-ніг не тільки лише зігріє в холодну пору, але і не дасть зголодніти.

Якщо ви не любите алкогольні коктейлі, але часто відпочиваєте на природі, буваєте в походах або на риболовлі, вам знадобиться компактна фляга від Stanley. Цей стильний і довговічний аксесуар не терпить в собі коктейлів, зате дуже лояльний до якісного, дорогого і міцного алкоголю. Налийте в неї ваш улюблений напій – віскі, коньяк, бренді, ром або горілку – і пийте невеликими порціями: це дуже зручно та приємно.

Готуйте зігріваючі напої і швидше вирушайте на прогулянку. А наша термопродукція збереже тепло і допоможе зробити осінь яскравою, а зиму – чарівною.

продукція Stanley