" У зйомці лайфстайла головне – бути чесним та не висмоктувати сюжети з пальця"
01.11.2017

Нас надихають майстри своєї справи, а продукція Stanley надихає їх! Сьогодні ми публікуємо інтерв'ю з Віталієм Юрасовым, молодим і дуже талановитим фотографом з Києва. Його знімки вражають глибиною, тонким відчуттям композиції і в той же час реалістичністю. Віталій поділився з нами професійними планами, лайфхаками і розповів про те, чому вибирає Stanley для своїх подорожей.

Історії Stanley

Привіт! Ти вже досить популярний в своїй сфері в Україні, незважаючи на молодий вік. Поділись досвідом і внутрішніми відчуттями від професії. Які якості найбільш важливі для фотографа? Що потрібно, щоб зробити якісну фотографію?

Привіт. Спасибі за теплі слова. Слово «якісна» – взагалі не те слово, яке повинно бути використане по відношенню до фотографії. Якісні фото зараз знімає і айфон. Але ж від цього його власники не стали фотографами (хоч іноді і думають інакше), як і власники камер за 4000$. Тут суть в іншому. Хороший фотограф і на айфон може зняти крутий, якісний матеріал, тому що у нього є така проста штука як "бачення". Бачення виховується роками і набувається з досвідом. І рецепт один – знімати.

Історії Stanley

Ти любиш знімати lifestyle, у тебе просто карколомні знімки в цьому жанрі. Як ти зазвичай готуєшся до фотосету?

Та ніяк. Беру камеру, вставляю в неї акумулятор і дві карти пам'яті і йду знімати. Все. Дивишся по сторонам, визначаєш фрейми (окремі кадри – прим. редактора), фіксуєш. Ніяких секретів тут немає. Питання лише у здатності помічати речі, які не помічають інші, і швидкості, щоб встигати їх ловити. Якщо оточення не надихає, я часто одягаю навушники і вмикаю музику під настрій, знаходжу «свою хвилю» і йду знімати. У зйомці лайфстайла найважливіше, як не дивно, що б було що знімати, не висмоктувати сюжети з пальця, бути чесним. Лайфстайл по суті – це документальна фотографія, яка передає атмосферу, передає момент і переносить тебе, спостерігача, в ситуацію, що зафіксовано на фото.

Історії Stanley

Розкажи трішки про найбільш цікаві моменти на останніх зйомках. Що найбільше сподобалося?

Нещодавно зняв пару заходів для друзів: don't Take Fake 2017 і Battleschool 2017. Згадав, що таке репортаж, розім'явся, неабияк побігав. Взагалі репортаж – це жанр, який тебе дисциплінує і розвиває твоє почуття композиції як ніякий інший, тому що ти зобов'язаний зробити за 2 години 150 крутих кадрів.

Історії StanleyТи затиснутий у рамки і в цих рамках ти зобов'язаний видати відмінний результат. У тебе немає можливості виставити «модель», світло і т. д., ти працюєш з тим, що є. А от як ти з цим працюєш, стабільність твого результату і визначає твоє майстерність.

Історії Stanley

Звідки черпаєш натхнення зараз?

Здебільшого візуальне натхнення в плані фото я черпаю в Tumblr (соціальна мережа мікроблогів). Тамблер відмінний майданчик, якщо знати на кого підписуватися і кого фолловити. Знаходжу там картинку, яка чимось чіпляє, і зберігаю собі на комп'ютер. За 5 років накопичилася вже класна колекція, яку я називаю VISUAL POWER, і до якої звертаюся, коли мені потрібно надихнутися перед сетом, або в будь-якій іншій ситуації. Моя так сказати «скарбничка відчуттів».

Історії Stanley

В продовження теми про натхнення розкажи про Tommorowland 2017. Розкажи, круто було? Що найбільше вразило у цьому році?

Tommorowland – це просто ульот. Я не можу цього пояснити. Ну от як можна пояснити стан, коли ти і ще 250 тисяч (!) людей на ОДНІЙ сцені танцюють одночасно під Martin Garrix, Steve Aoki, YellowClaw і так далі! Не на всьому фестивалі, а тільки на одній сцені! Я стільки людей в одному місці наживо не бачив ніколи. Це був повний рознос. У них там 16 сцен працюють одночасно, ти не знаєш, куди бігти, адже скрізь круто! Загалом, сильно було на туморроу, сильно.

Історії Stanley

Як часто ти подорожуєш? Що тобі найбільше подобається в поїздках?

Найчастіше я, щоправда, подорожую по роботі. Цим і формується мій побут і дозвілля в подорожі. Класна справа, скажу я вам. Тобі все оплачують, летиш в іншу країну, тебе поселяють у готель, возять по локаціях, а твоє діло – тільки знімати. Рекламні зйомки за кордоном - одне задоволення.

Історії Stanley

Як ти відпочиваєш, якщо хочеться зовсім відключитися від роботи? Де тобі добре і що ти робиш?

Чесно? Якщо правильно ставитися до своєї роботи, то ти не будеш сприймати її як роботу. У мене досить насичене життя, що як на мене з суцільного активного відпочинку і складається. Тому я ціную час, коли можна просто посидіти вдома, подивитися фільми, почитати, подивитися якісь навчалки, вникнути у щось нове, і тебе ніхто не смикає і не потрібно нікуди мчати. Яскравий час.

Історії Stanley

У своїх інтерв'ю ти часто розповідаєш, що влітку їздиш на байку. У тебе був досвід подорожей на мотоциклі? Як це було?

Мотоцикл – це річ, яка виводить лайфстал будь-якого 20-річного перцю на новий рівень. Мені було 20, коли я його купив, і з тих пір в теплу пору року я з нього не слізаю. Скупа чоловіча сльоза стікає по моїй щоці, коли потрібно заганяти його в гараж на зиму і пересаджувати свій зад на машину. На мотоциклі я можу вирішити 10 справ за один день в 10 різних місцях у місті. Байк дає тобі легкість і нереальну оперативність. Живучи в центрі, я можу бути в будь-якому місці міста через 25 хвилин.

Історії Stanley

Грандіозних подорожей на байку у мене поки не було, але кілька років тому мені вистачило мізків» об'їхати всі Карпати, звідти доїхати до Одеси і повернутися в Київ на 50-кубовому мопеді. Ось це було весело. У наступному році ми з друзями повторювали цей тріп і на мотоциклах. Але якихось масштабних «навколосвіток» я на байку не проходив.

Історії Stanley

Взяв би з собою, щось з арсеналу Stanley, якби поїхав у серйозну подорож на байку?

Взяв би однозначно.

До речі, у тебе нещодавно була можливість протестувати продукцію Stanley. Розкажи про свої враження. Брав їх з собою в подорожі? І куди?

Так, нещодавно ми своєю бандою «The Trouble Tribe» зірвалися в невеликій роадтрип в Карпати. Завантажилися в тачку, набрали харчів і поїхали з Києва на тиждень. Піднімалися на гору Піп-Іван. І ось там термос, термокружка і фляга з ромом дуже нехило виручали, тому що ми аж ніяк не очікували зустріти по дорозі на вершину сніг. До речі, а ви бачили наше відео з тієї поїздки?

А що з продукції Stanley вже є в твоєму тревел «бек-пеку», а що хотів би ще?

Ну, власне, як я сказав вище, є царський великий термос Legendary Classic, який, до речі, відмінно виглядає на фото, крім того, що очманіло тримає температуру. Також є термокружка і фляга з тієї ж серії Classic. Фляга – це прямо зовсім стиль-стиль!

Історії Stanley

Чому віддаєш перевагу термопродукції саме нашого бренду?

Я дуже люблю бренди з історією, з серйозним бекграундом. І Stanley відмінний приклад. Той факт, що компанія змогла вижити протягом 100 років виробляючи термоси, значить для мене те, що термоси ці неймовірно якісні і фактично вічні. Я поважаю такий підхід і поділяю таку філософію. Краще один раз витратитися на дорогу, якісну річ і щасливо насолоджуватися її функціоналом півжиття, ніж купувати раз у рік позачергову фігню.

Істрорії Stanley

Які в тебе плани на найближче майбутнє?

Робити свою справу далі, робити свою справу краще, розвивати нашу банду The Trouble Tribe, генерувати крутий контент, подорожувати і насолоджуватися життям. Скажу тільки, що фото справа не обмежиться.

Істрорії Stanley

Будьте з нами ;)

Звичайно, ми не припиняємо стежити за творчістю Віталія. Сподіваємося, що скоро його банда явить нам щось непередбачуване і, як завжди, талановите. А ми будемо намагатися підтримувати натхнення на потрібному рівні, адже зі Stanley не тільки працювати, але й відпочивати набагато приємніше.

 

Віталий Юрасов на Facebook

Фото: Особистий архів автора