Готуємо смачний та корисний чай в термосі Stanley: 5 кращих рецептів
04.03.2019

Чай п'ють і люблять за насичений смак та неповторний аромат. До інших безперечних переваг цього напою додамо різноманітність видів (чорні, зелені, трав'яні, фруктово-ягідні), а також користь для здоров'я. Заварюють ароматний напій, як правило, в чайнику або чашках. Але якщо ви збираєтеся на природу чи в дорогу, найзручніше використовувати термос. Якщо вибрати відповідну модель і дотримуватись наших вказівок, ваш чай надовго залишиться гарячим, збереже насичений смак, аромат і цілющі властивості.

 рецепти чаю в термосі Stanley

Чорний і зелений чаї

Обидва види виготовляють з листя однієї і тієї ж рослини – відрізняються тільки способи їх обробки. В найпопулярніших чайних напоях міститься багато антиоксидантів, які уповільнюють старіння і захищають від багатьох проблем зі здоров'ям.

Завдяки наявності кофеїну чай має підбадьорливий ефект, який настає повільніше, ніж від кави, але триває довше. Всі ці властивості яскравіше виражені у зеленому чаї, тому він вважається більш корисним. Та все ж кофеїну в ньому також більше – якщо є проблеми зі сном, пити його не рекомендують.

Універсальний рецепт листового чаю в термосі

Заварюючи зелений або чорний чай в термосі, потрібно враховувати, що листя в ньому будуть перебувати довго, розкриваючи всі свої смакові якості, у тому числі гіркоту і терпкість. Тому пропорція заварки до води повинна бути менше, ніж при використанні чайника.

  1. Обдайте внутрішні стінки термоса окропом.
  2. Насипте заварку з розрахунку 0,5-1 чайної ложки на 1 чашку напою.
  3. Залийте кип'яченою водою, що охолола до 80-85 °С.
  4. Закрутіть кришку і дайте напою настоятися протягом півгодини.

Після того, як чай завариться, можна процідити його і пити. Якщо ж плануєте довго зберігати його в термосі, то краще приготувати напій в заварнику, після чого перелити. Так ви збережете смак і користь чаю, а також позбавите термос від надмірного забруднення і утворення нальоту. В якості альтернативного рішення можна скористатися спеціальними одноразовими пакетиками для чаю. Вміщені в них чайні листочки не будуть заважати вам насолоджуватися смаком улюбленого напою.

Таким чином можна заварювати будь-чай, у тому числі різні трав'яні і фруктово-ягідні збори. Особливо корисний південноафриканський ройбуш і каркаде — настій з пелюсток суданської троянди. У ньому міститься велика кількість вітаміну С і органічних кислот.

Рецепт імбирно-лимонного чаю

Пряний зігріваючий напій незамінний в сезон застуд та для зміцнення імунітету. Імбир розігріває кров, прискорюючи обмінні процеси в організмі і виводячи шлаки, а лимон завдяки високому вмісту вітаміну С підвищує захисні сили організму. Чому б не взяти його з собою на зимовий пікнік, прогулянку або в довгу дорогу?

  1. Натріть шматочок кореня імбиру на тертці (на 1 л води 2-3 столові ложки).
  2. Лимон наріжте невеликими шматочками.
  3. Обдайте термос окропом.
  4. Помістіть в нього натертий імбир, кілька шматочків лимона і м'яти (за бажанням).
  5. Залийте гарячою водою, закрийте кришкою і дайте настоятися.
  6. Мед або цукор додавати за смаком.

термоси  Stanley

Рецепти чаю з ягід і фруктів

Найкориснішим чайним напоєм, мабуть, є фруктово-ягідний настій. В ягодах містяться не тільки вітаміни і мікроелементи, а також фолієва кислота, цінні антиоксиданти, клітковина. Це справжні суперфуди, які допомагають боротися зі старінням, депресією, високим тиском, вірусами і застудами. Смачний і корисний напій можна приготувати з будь-яких ягід. Ми зупинили свій вибір на декількох популярних рецептах.

Обліпиховий чай

  1. Потовчіть в окремій ємності 1 склянку обліпихи.
  2. Додайте до ягід цукор або мед за смаком.
  3. ​​​​​​​Помістіть в попередньо оброблений окропом термос, залийте гарячою кип'яченою водою і дайте настоятися.

Чай з шипшини і сухофруктів

  1. Подрібніть 50 грамів ягід шипшини.
  2. Підготуйте сухофрукти. Чудово доповнять смак і додадуть користі напою з шипшини сушені яблука і курага.
  3. Обдайте термос окропом, залийте поміщені в нього ягоди і сухофрукти і закрутіть кришку.​​​​​​​
  4. Настоюйте напій не менше 2 годин, а краще всю ніч. Тоді його смак буде більш насиченим.

Для того, щоб через 12 годин ваш чай з шипшини залишався гарячим, радимо використовувати термос серії Stanley Master. У ньому навіть через 27 годин напій не охолоне і збереже свіжість, що дуже зручно під час довгих подорожей.

Журавлино-апельсиновий чай

  1. Розімніть 100 грамів журавлини в окремій ємності.
  2. Апельсин наріжте на тонкі часточки, трохи стримуйте його виделкою, щоб він пустив сік.
  3. Помістіть в термос журавлину і апельсин, додайте паличку кориці для аромату.
  4. Залийте окропом і настоюйте протягом години.
  5. ​​​​​​​Мед або інші підсолоджувачі додавайте порційно за смаком.

Всі наведені рецепти ви можете удосконалювати, додаючи до них свої улюблені інгредієнти: малину, полуницю, чорну смородину, чорницю, ожину, брусницю – розмаїття ягід лише поліпшать смак чаю.

як приготувати чай в термосі Stanley

Який термос обрати для заварювання чаю?

кращі рецепти чаюДля того, щоб гарячий напій вийшов смачним, надовго зберігав температуру і свіжість, важливо вибрати правильний термос. Виріб повинен бути міцним, мати металеву, а не скляну колбу, і герметичну різьбову пробку з пластику. Зручно, якщо пробка буде з клапаном. Тоді можна наливати чай, не відкручуючи її повністю, тому напій буде довше зберігати потрібну температуру.

Також зверніть увагу на обсяг термоса. Ідеально підходить для частого використання модель Stanley Adventure 0,75 л лабо на 1 л. Відмінним вибором стане сталевий термос Stanley Legendary Classic або вже згаданий нами Stanley Master. Такий виріб не займе багато місця в рюкзаку і забезпечить вас і ваших супутників кількома чашками гарячого чаю. Якщо плануєте пити гарячий напій в дорозі, зверніть увагу на наявність місткої верхньої кришки – її дуже зручно використовувати в якості чашки.

І наостанок хочемо нагадати: щоб ваш термос служив довго, не забувайте вчасно його мити. Якщо ж усередині виробу все ж утворився наліт і неприємний запах, позбутися від нього можна за допомогою розчину харчової соди. Для цього необхідно залити в термос з окропом столову ложку соди та залишити так на ніч. На ранок, після ополіскування, ви побачите, що від нальоту не залишилося й сліду!