Готуємо на природі з посудом від Stanley: 2 відмінних рецепта похідних страв
17.04.2023

Їжа, приготована на багатті, вирізняється особливим смаком. Та й апетит на свіжому повітрі найчастіше буває неабиякий. Тому, відправляючись в похід, крім необхідних продуктів, обов'язково візьміть з собою якісний туристичний посуд і запасіться декількома цікавими рецептами.

Який посуд потрібен в поході?

Готуючись до пішого або велопоходу, вирушаючи в сплав по річці або в гори, потрібно ретельно продумати його організацію. В першу чергу рекомендуємо запастися якіснимі надійним посудом, що прослужить вам не один рік. У набір досвідченого туриста зазвичай входять термос, глибока тарілка, чашка чи склянка, столові набори, казанок або каструля. Важко обійтися також і без приладів для приготування їжі: лопаточки і ополоника.

Особливість спеціального похідного посуду від Stanley в тому, що він виготовлена зі стійкої до зносу харчової сталі і якісного пластику, які легко очищаються від забруднень. Дуже зручно купувати відразу цілий набір – в ньому все продумано для зручного використання і компактного зберігання в рюкзаку. Конструкція туристичного посуду передбачає наявність знімних (складних) ручок або наявність предметів з розряду «2 в 1»: ложка-вилка, чашка-каструлька.

Запасайтеся надійним туристичним посудом і озбройтеся парою відмінних рецептів для незабутнього відпочинку на природі.

туристичний посуд Stanley

Ароматний і поживний: плов з сушеними грибами

Інгредієнти:

  • вода – 700 мл;
  • рис (ідеально підходять сорти,  що добре вбирають жир і тримають форму: басматі, жасмин, дів-зіра) – 2 склянки;
  • сушені гриби – 50 г;
  • велика цибулина;
  • морква – 2-3 шт;
  • спеції для плову або грибів (на вибір);
  • масло рослинне – 130 мл.

Приготування:

Займіться підготовчими роботами:

  • ретельно промийте рис, залийте теплою водою і залиште на півгодини;
  • сушені гриби на 20 хвилин замочіть в гарячій кип'яченій воді – її можна заздалегідь заготовити в термосі;
  • моркву наріжте соломкою, а цибулю – тонкими півкільцями: для цього вам знадобиться обробна дошка, яку можна знайти в наборі посуду Adventure Fry Pan.

Готуємо плов:

  1. розігрійте в казанку або в каструлі з товстим дном рослинну олію;
  2. викладіть в казанок цибулю, після карамелізації приберіть її з допомогою лопатки зі знімною ручкою – така є в наборі Adventure;
  3. додайте до ароматної олії моркву і смажте до м'якого стану;
  4. воду, в якій настоювалися гриби, злийте в окрему ємність, а самі грибочки наріжте і протягом 1-2 хвилин обсмажуйте разом з морквою;
  5. залийте овочі грибним настоєм, рясно посоліть, додайте спеції та сушені трави, залиште до закипання;
  6. викладіть рис, розрівняйте його лопаткою і влийте грибний настій;
  7. доведіть на максимальному вогні до інтенсивного кипіння, потім варіть до готовності на малому вогні, а після приготування накрийте кришкою і залиште над тліючим вугіллям мінімум на 30 хвилин.

Розсипчастий, ароматний і смачний грибний плов готовий!

рецепти для походу

Навариста і ситна: шурпа з тушкованого м'яса

Інгредієнти:

  • гаряча вода;
  • тушонка з баранини або яловичини – 4 банки;
  • морква – 2 шт.;
  • цибуля – 4 шт.;
  • картопля – 1,5 кг;
  • часник – 1 головка;
  • помідор (1-2 шт.) або томатна паста;
  • спеції і приправи за смаком.

Приготування:

  1. Наріжте овочі: 3 з 4 цибулин кубиками, а моркву – великими скибочками, картоплю почистіть.
  2. В нагрітий казан акуратно викладіть жир з тушонки, розтопіть його.
  3. У підігрітий, але не в гарячий жир викладіть цибулю і обсмажте до напівпрозорого стану, постійно перемішуючи.
  4. Додайте моркву і тушкуйте разом з цибулею протягом 10 хвилин.
  5. Відправте в казан м'ясо з тушонки, готуйте 15 хвилин.
  6. ​​​​​​​Залийте заздалегідь підготовлену в термосі воду, не доходячи до країв мінімум 5 см, і дайте шурпі покипіти протягом 10 хвилин. Якісну і надійну похідну модель термоса з високими термоізоляційними характеристиками знайдете в асортименті Stanley.
  7. Додайте цілу картоплю і варіть суп на помірному вогні. Якщо бульби занадто великі, розріжте їх навпіл.
  8. Змішайте всі приправи в окремій глибокій тарілці і висипте їх у киплячу шурпу, дайте покипіти 15 хвилин.
  9. Тим часом подрібніть інгредієнти, що залишилися: помідори, цибулю і часник (його можна не нарізати). Додайте їх в казан.
  10. Потримайте шурпу над тліючим вугіллям ще 15 хвилин.

Поживна і ароматна шурпа для великої компанії готова!

 туристичні рецепти від Stanley

Смачне і корисне: овочеве рагу

Інгредієнти:

  • баклажани – 2 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • червоний болгарський перець – 1 шт.;
  • помідор – 1-2 шт.;
  • цибулина;
  • зелень – пучок;
  • часник – 1 головка;
  • масло рослинне – 20 мл;
  • ​​​​​​​сіль і перець за смаком.

Приготування:

  1. Подрібніть овочі: цибулю і моркву наріжте півкільцями, баклажани, помідори і перець – кубиками.
  2. Розігрійте рослинне масло в похідній сковороді з набору посуду Adventure Fry Pan обсмажте в ній цибулю.
  3. До трохи пропеченої цибулі відправте баклажани, тушкуйте протягом 5-8 хвилин.
  4. Додайте моркву, обсмажуйте ще кілька хвилин.
  5. Відправте до них солодкий перець, помідор і часник.
  6. Через 2-3 хвилини посоліть і приправте ваше рагу.
  7. Тепер залишилося лише додати подрібнену зелень і готувати рагу ще 3 хвилини.

Швидке, легке і корисне рагу вже готове!

Сподіваємося, що наші рецепти знадобляться вам в походах і допоможуть смачно нагодувати велику, веселу компанію голодних мандрівників.