Три поради від Stanley, як пережити спеку і не засохнути
28.06.2019

Кожна клітина людського тіла має значну потребу у воді, щоб нормально функціонувати. Влітку ця потреба збільшується. Доросла людина втрачає з потом 0,5-1 л рідини на добу. А в спеку втрати можуть досягати 1-1,5 л на годину. Про це в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун написала на своїй сторінці в Facebook.

Які напої допоможуть охолонути і відновити водний баланс в спеку?

Вода. Без зайвого підсолодження і непотрібних додатків: чиста вода – це те, чого прагне людське тіло.

Існує міф, що людина повинна випивати вісім склянок води в добу. Однак фахівці найбільших дослідницьких центрів, таких як клініка Майо в Рочестері (США), вважають, що здорові дорослі люди можуть підтримувати гідробаланс в організмі, споживаючи воду тоді, коли відчувають спрагу. Правило восьми склянок зовсім не універсальне – адже комусь потрібно більше, особливо в спеку. Влітку ми втрачаємо воду набагато швидше, потіємо частіше, тому потрібно бути особливо уважним до сигналів свого тіла.

Лікарі радять у жаркі дні завжди носити воду з собою. А зараз уявіть: близько мільйона пластикових пляшок продають в світі кожну хвилину! Stanley пропонує екологічну альтернативу бутильованим напоям з магазину. Користуючись багаторазовими термопляшками серії Go Ceramivac, ви піклуєтеся не лише про своє здоров'я, але й про довкілля.

Термопляшки цієї серії не містять пластикових деталей, що реагують на вміст пляшки, тому ви отримуєте чистий смак – без сторонніх присмаків і, головне, без шкідливих речовин. До того ж, вода в них буде залишатися свіжою та прохолодною протягом 8 годин. 

Як пережити спеку

Зелені або фруктові смузі. Частина води надходить в організм з продуктів, які ми їмо. І немає їжі більше «зволожуючої», ніж фрукти та овочі. Ідеальні інгредієнти для літнього смузі – капуста та шпинат, а також водянисті фрукти і овочі, наприклад, кавун, огірок. Щоб отримати максимальну користь від коктейлів, краще готувати їх самостійно.

Зелений чай. У багатьох східних країнах вважають, що гарячий зелений чай – це ідеальний напій спекотного сезону.

Гарячий чай дійсно охолоджує тіло, але тільки за певних умов. Коли ви приймаєте напій, що нагрітий більше температури тіла, кількість виділеної вологи (поту) збільшується. Випаровуючись з поверхні шкіри, вона охолоджує тіло.

Зверніть увагу: піт повинен випаровуватися легко. Тобто, якщо у спекотний день ви одягли занадто багато одягу, гарячий чай – погана ідея. Також не слід пити його, якщо ви знаходитесь у вологій місцевості – наприклад, де-небудь на східному узбережжі. А ось в спекотний сухий день в місті чашка гарячого чаю може творити дива.

Для гарячих і холодних напоїв рекомендуємо термокружки Stanley із серії Trigger-action. Вони утримують тепло п'ять годин, а холод – цілих вісім. Ви можете сміливо йти на прогулянку – напої будуть оптимальної температури, яким би не був прогноз погоди.

Знайдіть місце в сумці для термопляшки з водою або термокружки з зеленим чаєм, будьте уважними до сигналів свого тіла, своєчасно втамовуйте спрагу. І нехай спека не завадить провести літо активно і з задоволенням!

Питний режим влітку