23 жовтня – день народження термоса!
23.10.2013

Термос Stanley давно став символом надійності та високої якості. Здається, ми знаємо про нього все. Але насправді, є в історії термоса цікаві сторінки, про які в день його народження варто поговорити докладніше.

Др термоса со StanleyВ 1892 році шотландський фізик і хімік Джеймс Дьюар винайшов двостінні скляну колбу для зменшення випаровування рідини, що отримала назву «посудини Дьюара». Сам винахідник не вірив у комерційний успіх винаходу, тому патентувати його не став.

Через 11 років, в 1903 році, виробник скляних виробів з Берліна, Рейнгольд Бургер, удосконалив посудину, зробивши її зручною для використання в домашніх умовах. Бургер сховав посудину в корпус з металу, закупорив пробкою і додав кришку-стаканчик. Також він розробив систему підтримки внутрішньої стінки колби і на цей винахід отримав німецький патент. Новинка була названа грецьким словом thermos.

Вже 23 жовтня 1906 року він подав заявку на отримання патенту в США. U. S. Patent 872 795 на «Посудина з подвійними стінками і вакуумом між ними» було отримано 3 грудня 1907 року. Термоси відразу ж стали популярними, але був у них один серйозний недолік: при падінні термоси дуже легко розбивалися. Виною всьому – скляна колба всередині. Через неї термос абсолютно не підходив для відпочинку.

Можливо, термос так ніколи б не став тим, чим він є зараз – символом активного життя, подорожей та екстремального відпочинку. Але в 1913 році американець Вільям Стенлі-молодший винайшов цільностальний термос. Ця подія стала справжньою революцією!

Масове виробництво першого в світі небиткого термоса почалося в 1915 році і з тих пір термоси Stanley залишаються символом надійності та якості. Їх дійсно передають з покоління в покоління, що в принципі неможливо з термосами зі скляними колбами всередині.

Історія Stanley сповнена видатних подій. Вони супроводжували льотчиків під час Другої світової війни, а зараз тисячі разів на день перетинають небо та океани – на численних повітряних і морських суднах.

Вільям Стенлі молодший за своє життя отримав 129 патентів, пов'язаних з електроенергією і ізоляцією, але прославився завдяки своєму термосу. Саме Вільям Стенлі молодший сприяв тому, що сьогодні надійний металевий термос є в будинку кожного американця

Зараз, крім термосів для напоїв, компанія Stanley виробляє термоси для їжі, термокружки та посуд для любителів активного відпочинку. Тепер продукцію Stanley можна купити і в Україні. Гортайте наш каталог та вибирайте на свій смак!

Ви можете бути абсолютно впевнені: Ваш термос не підведе, тому що на його корпусі надруковано легендарне ім'я Stanley.


Stanley святкує день народження термоса