Огляд кавової системи Stanley Mountain Coffee System
17.11.2017

Багато хто знає про термоси марки Stanley, але не всі обізнані, що в модельному ряді компанії, також присутня велика кількість туристичного посуду. Це добре продумані набори для туристів і вони дійсно заслуговують уваги. Сьогодні мова піде про новинку – систему для приготування кави та чаю Stanley Mountain Coffee System. Окреме дякуємо одному з наших тестерів і хорошому другові Сергію Борисовичу, який люб'язно поділився з нами настільки докладним фото-оглядом і своїми враженнями щодо використання даної системи.

кавова система Stanley Mountain Coffee System

"Останнім часом кава стала надпопулярним напоєм. Не знаю з чим це пов'язано, але хочу звернути увагу, що кава з кав'ярні сильно відрізняється від напою, приготованого самостійно. Не всі, звичайно, хочуть і вміють його готувати. Для тих же, хто любить варити цей ароматний напій своїми руками, компанія Stanley випустила спеціальний набір для приготування кави вдома або на природі. Враховуючи специфіку товарів марки Stanley, набір в першу чергу орієнтований на заварювання кави на відкритому повітрі.

кавова система Stanley Mountain Coffee System

Лінійка складається із двох наборів об'ємом 0,5 л і об'ємом 1л. Для огляду обрана 0,5-літрова версія.

Отже, набір поставляється без упаковки. Хоча в ній немає необхідності, адже комплект призначений для подорожей і там особливо нема чому дряпатися і пошкоджуватися. Комплект поставки досить обширний:

  • казанок зі складною ручкою (нержавіюча сталь та пластик) об'ємом 0,5 л, 175 грам;
  • кава-прес (пластик, силікон, сталева сіточка), 86 грам;
  • сталевий термос 0,5 л, 350 грам;
  • кришка для термоса, вона ж ємність для кави або чаю (пластик, силікон), 75 грам;
  • 2 пластикові чашки, вони ж друга кришка термоса, 78 грам.

Сумарна вага комплекту – 764 грама. Система складається за принципом матрьошки. Висота всієї складеної системи становить 28,5 см.

кавова система Stanley Mountain Coffee System

Не буду заглиблюватися в деталі і описувати кожен елемент. Просто розповім, як підготувати систему до роботи і опишу її переваги та недоліки. Хоч набір і позиціонується як система для кави, але насправді його можна використовувати для заварювання чаю, в якості термоса або похідного казанка. Також систему можна використовувати по частинах – окремо казанок або тільки термос.

кавова система Stanley Mountain Coffee System

Набір має досить скромні характеристики по збереженню тепла на тлі великих термосів Stanley. Конструкція термоса двостінна з вакуумною ізоляцією. Напій зберігає свою температуру 15 годин. Ще набір можна використовувати як флягу для води, а за рахунок досить широкого горла ще і як харчовий термос.

кавова система Stanley Mountain Coffee System

Кришка термоса являє собою ємність для зберігання заварки, цукру або кави. На жаль, був помічений і один недолік. Якщо в термосі налита гаряча вода, то за відсутності в кришці додаткового гумового ущільнювача, всередині ємності буде утворюватися конденсат і вміст трохи відсиріє. Якщо в термос налити воду кімнатної температури, то проблем з конденсатом немає.

кавова система Stanley Mountain Coffee System

Ну що ж, поїхали. Приготували ми вдома кави, насипали в контейнер (кришку термоса). В термос налили води, взяли газовий пальник і поїхали на природу.

Казанок для кип'ятіння води має складну ручку з фіксатором. У казанка трохи увігнуте дно, що оптимально для газових пальників. Ручка казанка досить довга, кріпиться на зварюванні. Всередині казанка немає ніяких міток обсягу. У верхній частині казанка є виступи для зручної фіксації кава-пресу.

кавова система Stanley Mountain Coffee System

Після того, як вода закипіла і ми заварили напій, опускаємо кава-прес в казанок, віджимаємо все, що не розчинилося, і можемо розливати заварену каву. Прес виконаний з пластику, у нижній частині є сталева сіточка. А щоб повз неї нічого не проскочило, з зовнішнього боку є силіконовий ущільнювач. Кава-прес не випадає і надійно фіксується з допомогою засувок, а силіконовий ущільнювач добре притискається до стінок.

кавова система Stanley Mountain Coffee System

З одного боку казанка є носик, щоб було простіше наливати напій у дві чашечки, які накручуються на термос зверху. Або ж, якщо ви не плануєте насолодитися напоєм відразу ж після приготування, то його можна перелити в термос і випити пізніше. Осад можна струсити з казанка або залишити всередині. Він не випаде, бо ж буде притиснутий кава-пресом.

кавова система Stanley Mountain Coffee System

Мінусів у цієї системи, напевно, не так і багато. Система може бути деякою заміною туристичної чашки або казанку. Правда з застереженням, що у неї немає кришки і її не можна (або не бажано) ставити на вогнище. Також, якщо ви захочете залишити вдома кава-прес, то система не збереться за типом матрьошки. Кава-прес виступає сполучною ланкою між казанком і термосом.

кавова система Stanley Mountain Coffee System

Система, хоч і називається кавовою, насправді застосовується ще й для чаю, каш, супів. Вага її (0,75 кг) майже в 2 рази більше популярної чашки татонка на 0,5 л. Але тут отримуємо ще термос, дві чашки, ємність для заварювання і, звичайно, сам казанок і кава-прес.

кавова система Stanley Mountain Coffee System

Як я вже згадував раніше, в цій лінійці Stanley є ще й літровий набір. Крім різних термосів, у цього виробника є набори кухонного посуду, призначеного для мандрівників. Висока якість матеріалів – у виробництві використовуються харчова нержавіюча сталь та пластик BPA Free, який не виділяє шкідливих елементів при контакті з окропом. Система легко миється, не має неприємних запахів, властивих дешевим матеріалам. У контексті готових рішень у Stanley дуже великий вибір, щоправда у всіх загальні недоліки – не найменші вага і ціна. Але в плані продуманості, сумісності і якості виготовлення – це, мабуть, один з кращих варіантів.

кавова система Stanley Mountain Coffee System

Резюмуючи. Система для приготування кави та чаю Stanley Mountain Coffee System, річ дійсно варта своїх грошей, користуватися такою системою дуже зручно і приємно, а чай залишається гарячим протягом кількох годин. Крім того, виробник настільки впевнений у своїй якості, що дає довічну гарантію на вироби, а це говорить про багато що."


Автор: Сергій Борисович