Про домашні маршмеллоу, гарячий какао і термос Stanley
09.12.2014

Наш друг і чудова блогерка, Юлія Волочай, сьогодні ділиться рецептом домашніх маршмеллоу і зігріваючого какао в легендарному класичному термосі Stanley. Цей рецепт – відмінна ідея зібрати велику компанію в зимовому парку:

"Серед білого-білого засніженого парку ми з друзями п’ємо какао. Та не просте, а з домашніми зефірками маршмеллоу. Коли так холодно навколо, а в тебе у термосі є стратегічний запас теплого та ароматного напою – усе здається простішим та святковішим. Друзі посміхаються, а коли вони так роблять, мені завжди радісно. Для зефірок маршмеллоу вам знадобиться вільний вечір, а для гарячого какао в холодному парку – термос Stanley. Така перевірена десятиліттями класика, що я в ньому була впевнена на усі 100%. Він витримує години зимових прогулянок, а какао залишається гарячим стільки, скільки потрібно.

Не лякайтесь, зробити маршмеллоу вдома дуже просто. І ще читайте мій улюблений рецепт пряного какао далі.

термос Stanley зефір маршмеллоу

 

Для 40 невеликих зефірин маршмеллоу:

  • 2 1/2 ч.л швидкорозчинного желатину (або 1 ч.л агар-агару)
  • 1 чашка холодної води
  • 1 1/2 чашка цукру
  • 1/2 чашки води
  • 1 чашка патоки
  • 1/4 ч.л дрібної солі
  • 5-6 крапель ванільного екстракту
  • 1 чашка цукрової пудри для обсипки

В ідеалі вам знадобиться стаціонарний міксер, тобто такий, що його немає необхідності тримати руками, адже збивати маршмеллоу доведеться 15 хвилин поспіль. Желатин розмочіть у холодній воді прямо у чаші стаціонарного міксера протягом 10-15 хвилин. В каструльці змішайте патоку, цукор, сіль та 1/2 чашки води та нагрівайте. Коли цукор розчиниться а суміш почне кипіти почекайте рівно 5 хвилин, саме зе цей час температура сиропу досягне необхідних 110 оС. Якщо маєте кухонний терометр, не ризикуйте та користуйтесь термометром, щоб визначити температуру сиропу.

Коли цукровий сироп досягне необхідної температури, одразу знімайте його з вогню та вмикайте міксер. Починайте збивати желатин та одночасно заливайте до нього сироп. Збивайте сироп з желатином до білого та густого крему близько 15-17 хвилин на середній швидкості. Далі викладіть майбутні зефірки у змащене олією деко чи форму, рівномірно розподіліть по площі форми згори добре прісіпте цукровою пудрою та лишіть на ніч, щоб зефірки застигли.

Вранці можете просто порізати маршмеллоу кубиками та обваляти кожен кубик у цукровій пудрі, а можете використати формочки для печива, як зробила я.

легендарний американський термос Stanley зефір маршмеллоу

Для 1 л какао:

  • 3 ст.л темного какао порошку
  • 2 ч.л сухого меленого имбиру
  • 1 ч.л меленої кориці
  • 2 ст.л цукру
  • 700 мл молока
  • 300 мл води

Нагрівайте молоко зі спеціями на малому вогні, поки воно почне закипати. Згодом додайте цукор та какао і добре перемішайте все вінчиком, щоб какао-порошок розчинився у молоці повністю. Далі додайте воду та варіть какао ще 5-7 хвилин на середньому вогні.
Перелийте до термосу та йдіть на прогулянку!"

За матеріалами: foxatechicken.com

Приготування смачного какао займе всього 10-15 хвилин, тому дзвоніть друзям, заповнюйте термос гарячим какао та йдіть милуватися засніженими краєвидами міста або парку :)

сталеві термоси Stanley рецепт какао з маршмеллоу