Як правильно доглядати за термосом та позбутися неприємного запаху
17.05.2017

Виявляється, навіть така проста річ, як термос вимагає до себе дбайливого відношення і регулярного догляду. Команда Stanley взяла на себе відповідальність і зібрала для вас корисні рекомендації, які допоможуть продовжити термін використання термоса і позбавити від сторонніх запахів.

Як позбутися від неприємного запаху у термосі

Ви напевно стикалися з наявністю в термосі сторонніх запахів. Звичайно ж, це відбувається в найбільш незручний момент. Ось вода вже закипіла, виходити з дому через півгодини, а неприємний запах виявився сюрпризом. Що робити?

Правильна відповідь – бігти до холодильника. Діставайте звідти лимон і поріжте його дрібними шматочками. Кидайте їх на дно термоса, заливайте окріп до країв і закривайте кришкою. Ідеально цей метод працює, якщо залишити такий вміст термосу на ніч, але в особливо термінових випадках можна спробувати зменшити час настоювання. Далі чекаємо скільки можемо, виливаємо вміст, прополіскуємо і перевіряємо – чи залишився запах. У разі провалу операцію потрібно повторити. Цей «народний засіб» досить легко позбавить вас і від мінерального нальоту на колбі.

Як доглядати за термосом Stanley

Боротися з запахами можна за допомогою звичайної соди. Дії майже ті ж самі – 5 столових ложок соди поміщаємо всередину, заливаємо окріп до країв, закриваємо, залишаємо на півгодини або більше. Після обробки ретельно прополіскуємо, наливаємо улюблений напій і насолоджуємося...

Отже, ми описали, як оперативно боротися з наслідками. А тепер потрібно виявити причини появи запаху. Найпоширеніша – зберігання термоса з щільно закритою кришкою. Не треба так. Після використання його зазвичай споліскують водою, при необхідності використовуємо м'який миючий засіб і залишаємо термос відкритим – аж до наступного застосування.

Є, звичайно, й інша причина. Ваш термос може бути виготовлений з матеріалів, які абсолютно для цього не підходять. Ми в команді Stanley знаємо один бренд, який абсолютно безпечний для використання і точно вас не підведе. Вибирайте якісний продукт!

Stanley догляд за термосом

Правила використання термоса

З найпоширенішою проблемою запаху ми розібралися. А ось ще декілька важливих правил для збереження вашого «бойового друга» на довгий час:

  • намагайтеся не використовувати агресивні миючі засоби;
  • наповнюйте термос повністю – це допоможе зберегти потрібну температуру напою довше;
  • не наливайте в колбу газовані напої;
  • використовуйте дерев'яну ложку для розмішування;
  • не насипайте лід;
  • бережіть термос від ударів і падінь.

Ось начебто і все перерахували. Тепер залишилося тільки насолоджуватися ароматним чаєм або кавою на прогулянці, під час пікніку або в поході. Приємних вам подорожей!