Дівчина і місто: Настя Мальцева і Русанівка
13.11.2019

Прогуляємося по місту

Щоденні півгодинні прогулянки на свіжому повітрі можуть впливати краще, ніж ліки. Саме так вважають швейцарські лікарі, які з недавнього часу почали прописувати своїм пацієнтам... візити в парки та спілкування з природою.

Якщо ви працюєте, сидячи за комп'ютером по вісім годин в день, вийти пройтися під час обіду – відмінний спосіб перезавантажити мізки. Звичайно, коли дедлайни підтискають, не до прогулянок, але ж є ще цілий вечір або й ранок – для жайворонків. Саме так ми і вчинили, зустрівшись з Настею Мальцевою, директоркою з розвитку агентства Jiwo digital agency, рано вранці на Русанівці. Настя тут виросла і повернулася в дорослому віці, щоб мати можливість гуляти біля води в будь-який час.

продукція Stanley

«Тихе місце поблизу центру»

Я народилася і виросла на Русанівці. Потім на сім років переїхала на Печерськ, а два роки тому знову повернувся сюди. Мені подобається те, що поруч є канал, природа і можливість посидіти в тихому місці, подумати, написати пару постів. І начебто 15-20 хвилин від центру міста, але при цьому тут дуже спокійно.

Обожнюю гуляти, для мене це спосіб розвантажити голову і помедитувати. Тому намагаюся виходити чи не кожен день. Я можу приїхати з роботи додому, кинути речі і зробити коло навколо Русанівки. У теплу пору року це може бути пробіжка, коли холоднішає – піша прогулянка.

Під час прогулянок мені приходять в голову ідеї постів, тому я часто роблю нотатки, потім сідаю на лавку та пишу текст.

У мене є улюблене місце – біля каналу з видом на міст Метро. Тут найкрасивіші заходи сонця у Києві, біля води. Люблю набережну біля будинку – влітку спускаюся, сідаю на бетонні плити, там офігенно. Поруч – «Соул кафе» для сніданків по вихідних і Coffee Kiosk для кави щодня. З хлопцями з кав'ярні я дружу вже багато років, вони дуже контактні і з задоволенням наливають напої в «свою чашку».

Русанівка

«Перезавантаження на свіжому повітрі»

Я мрію взяти собаку. Думаю, це бажання пов'язане з любов'ю до прогулянок на свіжому повітрі. Мені не важко гуляти з твариною рано вранці і пізно ввечері, мені це в кайф.

Для мене це момент перезавантаження. Якщо я втомлена, напружена, в поганому настрої, на нервах, в переживаннях, то йду гуляти – і мене відпускає. Все стає на свої місця, виходить розкласти свої думки по поличках і прийти до якогось висновку. Або просто заспокоїтися і забити. Таке теж іноді корисно.

«Ніяких телефонів»

Під час прогулянки мені важливо вимкнути звук на телефоні, щоб ніхто не турбував, щоб не довелося розмовляти з кимось, бо інакше атмосфера повністю стирається. Це перше правило ідеальної прогулянки. Друге – приємна компанія, дуже душевна людина, з якою комфортно поруч. І звичайно, зручний одяг і прохолодні напої влітку або гарячий чай в холодну пору року.

парки Києва

«Все бачу кадрами»

Я активно веду instagram і створюю багато візуального вмісту для брендів. Напевно, у мене це вже вбудована опція, тому що я все бачу кадрами. Я режисер за освітою і працювала на ТВ. Коли гуляю, звертаю увагу на те, як падає світло, роблю багато кадрів на телефон, якщо місце здається цікавим.

Ніколи не підшукую локацію спеціально під свій лук, так сильно не переймаюсь. Але намагаюся підбирати під пост відповідне фото, щоб воно емоційно перегукувалося з текстом.

Крім Русанівки дуже люблю ботанічний сад на Печерську. Коли жила поруч – часто гуляла там. Зараз виходить рідше вибиратися. Але в теплу пору року обов'язкова програма – провести там цілий день. Взяти набір для невеликого пікніка, влаштуватися з видом на Лівий берег, а потім обійти майже всю територію саду.

І звичайно, люблю старий Київ, там можна бродити нескінченно.

Прогулянки

«Бісить тонна пакетів»

Екологія для мене – важлива тема. Давно збиралася завести собі термос або термочашку, і Stanley вчасно з'явилися. Мені категорично не подобається постійно купувати каву в одноразовому стаканчику, тим більше, вони не паперові, а часто з поліетиленом всередині, не розкладаються.

Бісить тонна пакетів, які видають у всіх магазинах, тому ходжу скрізь з багаторазовими мішечками. Намагаюся відучити свою сім'ю користуватися мільйоном пакетиків. Поки безуспішно.

В цьому році свідомо відмовилася від шкіряної куртки. Не хочу більше купувати шкіру, а натуральне хутро для мене давно вже табу.

Кава та чай «у свою чашку»

Разом з величезною кількістю нових кав'ярень на вулицях міста множаться і використані стаканчики від кави. Екоактивісти вже не перший рік закликають відмовитися від одноразової тари. Це можна зробити без шкоди для улюбленого ранкового ритуалу – кава з собою в улюбленій кав'ярні. Відмінна альтернатива – власна кружка. Легендарні термочашки Stanley – важлива екозвичка для містянина і комфортне рішення для осені та зими. Напій в ній залишиться гарячим набагато довше, аніж у стаканчику, і її зручно носити з собою, не боячись пролити каву на одяг під час руху.

ассортимент Stanley

Наслідуйте приклад Насті Мальцевої, і нехай 10000 кроків у день стануть звичайною справою. Беріть з собою стильну та функціональну чашку Stanley, адже вона ідеально підходить для прогулянок в будь-який час року.

Якщо вам сподобалася ця стаття, читайте історію Юлії Бевзенко: про те, як закохатися в своє місто і перетворити це в улюблену професію.

Проект «Дівчина в місті» спільно з TheDevochki