Дівчина і місто: Даша Андрєєва на Воздвиженці
05.11.2021

Як ми знімаємо стрес робочих буднів? Хтось влаштовує собі lazy day, замовляє їжу кур'єром, вмикає цікавий серіал та із задоволенням сидить вдома весь вихідний. Хтось віддається гедонізму і приймає дари Вакха. А хтось іде на прогулянку або їде за місто. Не бачимо нічого поганого ні в одному з цих варіантів, але хочемо мотивувати вас віддати перевагу останньому. Разом з героїнею нашої рубрики "Дівчина і місто", Дашою Андрєєвою, ми прогуляємося Подолом і поговоримо про те, як вона відновлюється після роботи і чому так важливо іноді гуляти наодинці з собою.

продукція Stanley

Прогуляємося по місту

З співзасновницею агентства wishdo Дашею Андрєєвої ми зустрілися на Подолі, пройшлися по старому місту, піднялися по Андріївському узвозу і по Воздвиженській дійшли до її офісу. По дорозі взяли фільтр-каву у свою чашку і поговорили про прогулянки та особливості активного життя в умовах великого міста.

«Місце, в якому хотілося б жити»

Регулярно і повноцінно виходить гуляти лише на вихідних. Субота або неділя при гарній погоді обов'язково проходить у форматі прогулянки. Офіс у нас на Подолі, і гуляю я теж найчастіше саме тут. Але не на Воздвиженці – вистачає і робочих днів. Вибираюся в стару частину району, ближче до набережної і красивими вуличками. Там є один будинок, в якому я мрію жити.

Прогулянка в будні – це найчастіше дорога з офісу на обід в кафе. Можу пройтися в офіс від Поштової площі через Андріївський узвіз, вибрати якийсь незвичний маршрут. Наприклад, доїхати до станції метро «Поштова площа», піднятися на фунікулері і звідти спуститися на Воздвиженку по Андріївському. Щоправда, зробити таку прогулянку виходить максимум два рази на місяць. Більше не дозволяє ритм життя і роботи.

Маршрути Києва

«Під Києвом зовсім інші відчуття»

Ідеальна складова будь-прогулянки – смачна кава. А ще коханий чоловік поруч та чудова київська осінь.

Крім Подолу, люблю Оболонь. Парк «Наталка» зараз – фантастичне місце. Його настільки гарно облаштували, що хочеться гуляти годинами. Влітку там класно розстелити ковдру, влаштувати пікнік, завалитися з книгою і читати.

Нещодавно ми почали виїжджати за місто, щоб відпочити від швидкого ритму мегаполісу. Тільки поруч з природою можеш реально сповільнитися. В місті, коли спускаєшся у метро, коли стоїш у пробках, коли біжиш по справах через натовп людей, це неможливо.

Під Києвом зовсім інші відчуття. У такі поїздки ми обов'язково беремо термос або наші чашки. Легендарні Stanley— для мене найбільш надійне і зручне рішення, коли хочеться взяти теплий напій з собою в подорож.

«Мені необхідна самотність»

Для мене прогулянка — можливість побути наодинці з собою. Я нечасто буваю на самоті. Напевно, це пов'язано з тим, що з чоловіком ми і вдома, і на роботі разом. Мене постійно оточують люди, та й соціальні мережі створюють відчуття натовпу.

Навіть півгодинна прогулянка до роботи дає це забуте відчуття повного усамітнення. Я, насправді, люблю бути одна. Хтось надихається спілкуванням з класними людьми, комусь потрібен якийсь екстрім або заняття спортом, а мені необхідна самотність. Тільки так можу відновитися.

дівчина в великому місті

«Єдина проблема – доставка їжі»

Майже не користуюся одноразовими склянками, тому що каву п'ю, як правило, в офісі. На першому поверсі є дві чудові кав'ярні, куди ми спускаємося зі своїми чашками.

Вранці з будинку з чоловіком завжди виїжджаємо зі свіжозвареною кавою в термочашках.

Якщо доводиться брати каву в одноразовому стаканчику, то завжди намагаюся обійтися без кришечки, трубочки та іншої додаткової та зайвої дрібниці.

Тренд на екологічність мені близький, але я ставлюся до тих людей, які не говорять про це публічно. Мені подобається стежити за блогерами, за лідерами думок, які розповідають про те, як сортують сміття, як відмовляються від зайвих речей та звичного споживацтва. Але іноді цей тренд перетворюється у фарс, коли ти, умовно, два дні не використовуєш пластиковий пакет і вже екоблогер. Тому я намагаюся робити, а не говорити про свої маленькі екозвички.

Ми з чоловіком відмовилися від пластикових пакетів, ходимо зі своїми сумочками. Намагаємося мінімізувати споживання речей, які шкодять екології. Усвідомлено ставимося до купівлі їжі, ніколи не запасаємося наперед, розуміючи, що тоді частина продуктів зіпсується.

Головна наша проблема – доставка їжі. Як з цим боротися, поки не розуміємо. Не можемо відмовитися від неї в офісі через жорсткий робочий ритм. Але, навіть якщо замовляєш дуже екологічну їжу, її привозять у пластиковій упаковці.

Кава та чай «у свою чашку»

Разом з величезною кількістю нових кав'ярень на вулицях міста множаться і використані стаканчики від кави. Екоактивісти вже не перший рік закликають відмовитися від одноразової тари. Це можна зробити без шкоди для улюбленого ранкового ритуалу – кави з собою в улюбленій кав'ярні. Відмінна альтернатива – власна термо чашка. Легендарні термочашки Stanley – важлива екозвичка для жителя міста і комфортне рішення для осені та зими. Напій в ній залишиться гарячим набагато довше, ніж у стаканчику, і її зручно носити з собою, не боячись пролити каву на одяг під час руху.

термоса та термочашки Stanley

Даша, як і інші героїні нашої рубрики, підтримує ідею відмови від одноразового посуду. Коли є зручна альтернатива паперовим стаканчикам – термочашки Stanley – слідувати еко-принципам набагато простіше. Наприклад, варити каву вдома і брати з собою. Або просити бариста налити напій у ваш стакан. Нарешті можна забути про обережність, несучи свій напій у руках – тепер він точно не проллється на улюблене пальто!

Якщо вам сподобалася ця стаття, читайте наступну історію рубрики "Дівчина і місто": про улюблені місця для прогулянок Насті Мальцевої, директорки розвитку Jiwo digital agency.

Проект «Дівчина в місті» спільно з TheDevochki