Дівчина і місто: Анна-Марія Коваль та Золоті ворота
01.11.2019

Як часто ви дозволяєте собі розслабитися і перестати бігти наввипередки з часом? Як часто ви, вимкнувши звук сповіщень на телефоні, йдете на неспішну прогулянку з самим собою? Героїня нашої рубрики "Дівчина і місто" Анна-Марія Коваль прогулялася разом з TheDevochki та розповіла, як перезавантажується після насиченого трудового дня і чому філософія slow-life стала частиною її життя.

термоси і термочашки Stanley

Прогуляємося по місту

З декораторкою Анною-Марією Коваль ми зустрілися в місці сили багатьох киян – біля Золотих воріт. Прогулялися по Ярославовому Валу та Рейтарській, обговорили, як прогулянки надихають та допомагають перезавантажитися.

«Тут відчуваю себе комфортно»

Гуляю щодня, інакше не можу перемкнутися після роботи. І вечірні прогулянки з собакою для мене – обов'язкова програма. Раніше відчувала величезну лінь, особливо в погану погоду, йти кудись – я ж так втомилася. Зараз розумію, що взяти собаку і просто бродити протягом години безцільно, без телефону, без якихось звуків – найкращий спосіб «вирубати» мізки на годину і перезавантажити їх.

В районі Золотих воріт я відчуваю себе комфортно, органічно, як взагалі ніде. Коли жила на Теремках, практично кожен день приїжджала сюди ввечері пройтися.

У мене випадкові маршрути: вулиці переплетені, і по них можна нескінченно довго бродити. Це не обов'язково Рейтарська або Ярвал: спускаюся вниз по Гончара – і на Павловську.

Найцікавішим відкриттям для мене стало те, що дорога до Андріївського узвозу займає хвилин п'ять. Треба пройти і відчути. Пам'ятаю, як у мене це сталося перший раз: рання весна, відлига, раптові +15 у березні. Я думаю: «Пройдуся-но пішки». Дійшла тоді до Андріївського узвозу за лічені хвилини і очманіла від щастя.

продукція Stanley

«Смачна їжа на маршруті»

Щоб було класно, повинна бути сонячна погода, не важливо, якою буде температурний режим, але мені потрібне сонце. І запас часу. Люблю нікуди не поспішати, думати, як встигнути і втиснутися в рамки.

Мені також важлива смачна їжа на маршруті, бажано кілька разів. Окремою приємною опцією буде добре вино. І останнє – зручне взуття.

«Хотілося б розширити географію»

Нещодавно мені захотілося подорожувати по Україні, розширити географію, побачити країну. Раніше я, напевно, як і багато українців, особливо не розглядала її як туристичний напрям. Але зараз розумію, як класно дізнатися більше про те місце, де народився і живеш.

Під час прогулянок або поїздок за місто мене найбільше надихає природа. Будучи людиною, я навряд чи можу її чимось доповнити або зробити краще. Найбільше мене вражає кольорова палітра – те, як світло в різний час року або доби заломлюється, контрастні лінії. Це все мене сильно заряджає.

А ще – медитативне відчуття, коли їдеш по трасі, навколо тебе пейзаж, який ніби й змінюється, але не різко. Дорога дуже гармонійно і ефективно впливає на творче мислення.

маршрути прогулянок по Києву

«Екологічність дає відчуття поваги до себе»

Будь-який тренд якимось чином приміряю на себе. Екологічність – для мене це про уповільнення і можливості приділяти більше уваги собі самій.

Використання неекологічних продуктів продиктовано прагненням людей жити супершвидко. Уповільнення пролонгує задоволення. Кава, випита на ходу, приємніше і смачніше, коли ти не поспішаючи можеш розтягувати улюблений напій з термочашки. Це набагато краще і зручніше, ніж швидко випитий або остиглий напій, налитий в типовий пластиковий стаканчик, зім'ятий і викинутий опісля. Екологічність дає відчуття цінності та поваги до себе.

Я не змушую себе займатись чимось, що ускладнює життя, але у мене сформувалися прості екологічні звички. Мінімально сортую сміття і відмовляюся від багаторазового посуду.

Не люблю їсти на ходу, похапцем або коли страва негарно лежить на тарілці, а на одноразовій тарі страва красиво виглядати не може за замовчуванням. Тому я категоричний противник одноразової тари в будь-якому прояві. Намагаюся уникати пластикових пляшок.

У мене є внутрішня потреба глибше розібратися у сортуванні сміття, але поки що, чесно зізнаюся, не вистачає часу і посидючості. Можливо, натхнення і сили знайдуться під час чергової прогулянки.

Кава та чай «у свою чашку»

Разом з величезною кількістю нових кав'ярень на вулицях міста множаться і використані стаканчики від кави. Екоактивісти вже не перший рік закликають відмовитися від одноразової тари. Це можна зробити без шкоди для улюбленого ранкового ритуалу – кави з собою в улюбленій кав'ярні. Відмінна альтернатива – власна термо чашка. Легендарні термочашки Stanley – важлива екологічна звичка для містян і комфортне рішення для осені та зими. Напій в ній залишиться гарячим набагато довше, ніж у стаканчику, і його зручно носити з собою, не боячись пролити каву на одяг під час руху.

дівчина у великому місті

Історія Анни-Марії – ще один доказ того, що, відмовившись від поспіху і насолоджуючись якістю будь-якої діяльності сповна, можна стати щасливішим і продуктивнішим. Незалежно від того, чи це прогулянка з собакою, приготування вечері або неспішна насолода улюбленим напоєм із стильної і екологічної чашки Stanley :)

До речі, у вас вже є наша чашка? Діліться відгуками на сторінці Stanley в Facebook, а, якщо вам сподобався цей матеріал – читайте інтерв'ю з співзасновницею агентства Wishdo Дашою Андрєєвою.

Проект «Дівчина в місті» спільно з TheDevochki