Великий MASTER побував на огляді
03.03.2018

Ми, звичайно, безмежно любимо лінійку Master за стильну зовнішність та високі показники збереження тепла. Але наша любов, підкріплена докладним оглядом від нашого друга Сергія Борисовича – це вже дві важливих причини задуматися про покупку термоса саме цієї серії. Сергій, як завжди, уважний до кожної деталі. Що ж, передаємо йому слово.

термос Stanley Master 1,3

Огляд термоса Stanley Master об'ємом 1,3 літра

Є торгові марки, ім'я яких стало загальноприйнятим або ж овіяне легендами. Так сталося і зі Stanley. Про термоси цього бренду багато розповідають і недарма – адже вони вже більше 100 років на ринку. Правда, варто зауважити, що з 2002 року виробництво майже всіх товарів, зокрема термосів, перенесено в Китай.

У 2017 році Stanley представила нову лінійку MASTER. Вона відрізняється новими теплоізоляційними матеріалами, чорним кольором корпусу і товщиною металу 1 мм.

До мене в руки потрапив, мабуть, найбільший термос із серії MASTER об'ємом 1,3 л.
Перше враження – важенний! За відчуттями – в півтора рази важче літрового Classic. Жорстка ручка, що не складається. Покриття дуже приємне, шорстке і не слизьке. Чашка велика, кришка величезна.

А тепер докладніше про все.

термос Stanley Master 1,3

Для кого призначена лінійка Master

Оскільки концепція термосів Stanley історично склалася як надійна продукція для роботяг, то такі термопосудини повинні витримувати бруд, падіння, навантаження і при цьому підтримувати потрібну температуру всередині. В інтернеті можна зустріти декілька відео, де болгаркою розпилюють термоси Stanley Classic і крім вакууму всередині виявляють ще чорний порошок (вугілля?)

Особливості конструкції

Нова лінійка MASTER відрізняється від інших товщиною корпуса. Тут використовується сталь 1 мм (а не 0,5 мм, як зазвичай). На ручці добре видно, якої товщини метал використано. Ще на ній є накладка з гуми, а отвір достатньо великий, щоб можна було братися навіть рукою в рукавичці.

Master Stanley

Між внутрішньою і зовнішньою колбами вакуум. Про додаткові матеріали нічого не говориться, але заміри остигання води показали дуже цікаві дані.
Дно термоса – глянсова нержавіюча сталь, на ній нанесені основні характеристики.

Stanley термоса
Кришка термоса має досить складну конструкцію. Як і раніше, вона має два жолобка, щоб можна було наливати напій без повного викручування кришки. Stanley – це, напевно, один з небагатьох виробників термосів, у яких це реально працює. Рідина наливається без проблем і рівно – все ж 100 років на ринку :). Відразу про ці жолобки хочеться додати, що трохи дивним виглядає те, що "носики" цих жолобків зроблені виведеними назовні. Тобто, якщо брудною рукою відкручувати кришку, то бруд з руки буде застрягати в цих жолобках. У Stanley Classic цей момент не був помічений.

огляд термоса Stanley Master

Верх кришки виконаний з пластика з силіконовим ущільнювачем, а всередині знаходиться сталева колба з вакуумом. Закручується кришка дуже легко, у неї не помічено ніяких натяків на перекіс або щось подібне. Горловина термоса не дуже широка (щоб втрати тепла при відкриванні були менше), мити термос можна тільки йоржиком.

серія термосів Stanley
Чашка термоса має двостінну конструкцію і також допомагає зберігати тепло. Покриття таке ж, як і на корпусі. Якщо в термосі гарячий напій, то чашка зовні буде теплою. Цього достатньо, щоб зрозуміти, якої температури рідина всередині. На дні чашки є силіконова накладка. Вона виступає вище сталевого краю дна, що допомагає ставити чашку на гладкі поверхні – без остраху залишити подряпину або спричинити падіння.
термос Stanley Master 1.3

Температурні показники

Наведу порівняння вимірів остигання води для серій Master і Classic:
Ось значення Master:

Час, години 8,5 20,5 32,5 44,5 56,5 68,5 83,5
Температура 85,9 74,8 65,9 58,8 52,8 48 42,7

Поставлений поруч для порівняння Stanley Classic объемом 1л видав такі результати:

Час, години 8,5 20,5 32,5 44,5 56,5 68,5
Температура 81 66,3 55,6 47,5 41,5 36,8

У реальному житті, звичайно, на показники будуть впливати:

  • температура навколишнього середовища;
  • частота відкриттів термоса;
  • кількість рідини всередині.

термос Stanley Master

Як бачимо, серія Master істотно відрізняється теплоізоляційними характеристиками і випереджає Classic майже на 10 градусів. Як на мене, результат досить непоганий.

Недоліки

А тепер пройдемося трохи по мінусах термоса:

  • покриття досить сильно збирає бруд, але і миється просто;
  • ручка, що не складається, збільшує габарити термоса;
  • термоса (для використання в автомобілі не критично).

термос Stanley Master 1.3

На жаль, враховуючи ціну термоса і рівень зарплат простих робітників, для яких він розрахований, ця модель навряд чи буде популярною. Хоча насправді усе трохи інакше і економніше, адже цей термос може спокійно пережити не один десяток дешевих «китайців» з ринку.

До речі, про термін служби – для Європи заявлена гарантія 25 років, про що свідчить наклейка на дні термоса.


Ми дякуємо Сергію за такий грунтовний огляд. Ці симпатяги допоможуть там, де не можна користуватися відкритим вогнем. Полегшать життя мандрівникам і любителям довгих переїздів на машині. Ну і гарантійний термін, звичайно, говорить сам за себе – які термоси ще можуть перейти у спадок вашим дітям, а то й онукам?